Ladies of the Fifties © 2011                   


Ladies of the Fifties

De Zangeressen van Ladies of the Fifties

Ladies of the Fifties
Ladies of the Fifties

 Maria Plessers


Maria Plessers genoot een klassieke zangopleiding aan de Stedelijke muziekacademie van Beringen, de Kunsthumaniora van Brussel en het Conservatorium van Gent. Ze kreeg tevens zangles aan het befaamde L'Académie Internationale de Musique van Nice. In 2008 werd ze verkozen tot aanstormend musicaltalent dankzij haar overwinning in de MSNfame wedstrijd. De laatste jaren zong/acteerde ze in verschillende professionele producties in zowel de opera-, musical- als theaterwereld. Met The Christmas Carol Singers treedt ze jaarlijks op bij allerhande kerstevenementen in binnen- en buitenland. Maria vertolkte ‘de aardbeienverkoopster’ in de topmusical Oliver! van Musical van Vlaanderen en Musichall en ze was te zien in de Zomeropera Manon Lescaut in Alden Biesen, beide geregisseerd door Frank Van Laecke. In de VTM serie Connie & Clyde speelde ze een gastrol. In het voorjaar van 2016 vertolkte Maria Plessers in het groots opgezet muziek- en theaterspektakel de Groote Rappèl, in een regie van Luc Stevens, de rol van Madame Minou/Heks van Kontreket vertolken. In het najaar van 2017 zal Maria de hoofdrol vertolken in de nieuwe Limburgse WO I musical 'Meisjes van Plezier' in een regie van Hubert Schoenmaekers. Maria is de oprichtster en staat in voor zowel de artistieke/muzikale leiding als de verkoop van Ladies of the Fifties.Elke Buyle

Elke Buyle studeerde af aan het Conservatorium van Brussel afdeling Musical. Ze trad jaren op in binnen- en buitenland met het bekende meisjeskoor Scala. Bovendien was ze als soliste meermaals te bewonderen in Maximillecorde. In 2009 behaalde Elke Buyle een mooie vijfde plaats in de VTM musicalzoektocht "Op zoek naar Maria". Elke stond in het ensemble bij de verlengingen van de hitmusical Oliver! en het spektakel 14-18 van Studio 100. In de musical Dans der Vampieren was ze understudy Rebecca en maakte ze deel uit van het ensemble. Hierna kreeg ze de kans om deze rol nogmaals te vertolken in de Duitse versie ‘Tans der Vampieren’ in Berlijn. In de Vlaamse versie van de Disney animatiefilm ‘Frozen’ is ze te horen als koningin Elsa en scoorde hiermee de nummer één hit "Laat het los". Hierdoor mocht ze mee optreden in de Disney Channel Zomertoer 2014 en was ze genomineerd als beste zangeres van Vlaanderen bij Radio 2. In het paasverlof van 2014 kroop Elke in de rol van goede fee in de kindermusical 'Doornroosje'. Met Bert Verbeke was ze te gast bij Sing that Song op Eén en ze stond in de kindermusical 'Wickie de Viking' van Studio 100. Momenteel kan je Elke bewonderen in de musical 'Chaplin' naar het leven van Cahrlie Chaplin.
Annique Janissen

Annique Janissen studeerde in 2011 af aan de Fontys dansacademie, afdeling musicaltheater. Hier speelde de Tilburgse in stukken als Godspell, Company en TheDreaming. Op haar 14de begon ze bij de MusicAllFactory jongeren, waar ze een opleiding van vier jaar afrondde. Als kind verzorgde ze reeds optredens met Frans Bauer en Celine Dion. Naast zingen en acteren kan Annique ook uitstekend goed dansen en dat deed ze reeds bij de Night of the Proms concerten in Nederland. In Engeland is ze zeer actief als allround entertainer. Hier leerde ze steltlopen, vuurdansen en nog veel meer. Annique is lid van de Nederlandse folkmuziekgroep the Crazy Dutch Regulars en in de kerstperiode kan je haar bewonderen in The Christmas Carol Singers. In 2010-2011 stond Annique in het ensemble van de musical Oliver! van Musical van Vlaanderen. Momenteel werkt Annique als danscoach bij verschillende gezelschappen.Tine Truwant

Tine Truwant studeerde af als Meester in de Dramatische kunsten, optie musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze zong jarenlang in het bekende meisjeskoor Scala in binnen-en buitenland. Ook zong ze in het vocaal ensemble I solisti del Cuore. Op de Vlaamse televisie was ze te zien in De kotmadam en in het Ketnet-programma Sherlock. Ze stond op de planken in de muziektheater voorstelling De Wijven en vertolkte de hoofdrol van Sien in de musical De zusjes Kriegel. Als ensemblelid,swing en understudy Mrs. Sowerberry stond ze in de topproductie Oliver! Van Musical van Vlaanderen. Schrijven is haar passie, waardoor ze de 1ste prijs won in de liedjestekstwedstrijd Liefde voor Lyriek. Momenteel toert Tine Truwant met haar band Trosduif rond met een eigen Nederlandstalig liedjesprogramma ‘Plagiaat’.


Swing : Barbara De Wit

Barbara De Wit studeerde af aan de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam. Zij begon in de musicals Pippin en Hair bij Stichting Theaterplan. Binnen de Frank Sanders' Akademie speelde ze in Storing, Verspilde tijd en de solovoorstellingen Strooizand in Concert en Vroeger was ik negerin. Barbara maakte na haar opleiding het soloprogramma Betty for President!, speelde in Mamma Mia! in Antwerpen, Tika is jarig, Grease (Pinklady Jan en us Rizzo), Les Miserables (us Eponine), Ja zuster, nee zuster (us mevr. De Kneu), Oliver! (swing en us Widow Corney), Alice in Wonderland en Fiddler on the Roof (Swing onstage). Momenteel werkt zij voor Harlekijn Holland als tour coordinator bij de voorstelling Alfred J Kwak 'Vader' en als actrice in 2 voorstellingen op Landgoed de Paltz - 'Wij zijn zwanger' en 'Kabouter Paltz en de Alvermannen'.

       ladies@musiclandproductions.com         0032 (0)11 34 11 39