Ladies of the Sixties

MARIA PLESSERS

Maria Plessers genoot een klassieke zangopleiding aan de Stedelijke muziekacademie van Beringen, de Kunsthumaniora van Brussel en het Conservatorium van Gent. Ze kreeg tevens zangles aan het befaamde L'Académie Internationale de Musique van Nice en volgde de masterclass A way of singing bij Edward Hoepelman. In 2008 werd ze verkozen met meer dan 85.000 stemmen tot het nieuwe musicaltalent van België/Nederland dankzij haar overwinning in de MSNfame wedstrijd.
De laatste jaren zong ze in verschillende professionele producties en zong ze op diverse internationale cruises. In Musical Medley vertolkte ze een hoofdrol en met The Christmas Carol Singers treedt ze sinds 2009 jaarlijks op bij allerhande kerstevenementen in binnen- en buitenland. Maria vertolkte ‘de aardbeienverkoopster’ in de topmusical Oliver! van Musical van Vlaanderen / Musichall en ze zong in het operakoor van de Zomeropera Manon Lescaut in Alden Biesen, beide geregisseerd door Frank Van Laecke. In de VTM serie Connie & Clyde speelde ze een gastrol. In 2016 vertolkte Maria meerdere rollen in het groots opgezet muziek- en theaterspektakel de Groote Rappèl in een regie van Luc Stevens. In 2017 vertolkte Maria de hoofdrol 'Madame Minou' in de Limburgse WO I musical 'Meisjes van Plezier' in een regie van Hubert Schoenmaekers.
Vanaf najaar 2020 zal Maria samen met Christof Chapsis te zien zijn in de muziekproductie Vlaamse Klassiekers. Maria Plessers is sinds 2012 één van de vier Ladies in Ladies of the Fifties/Sixties/Seventies.

ELKE BUYLE

Elke Buyle studeerde af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Je kon haar aan het werk zien in de musicals Dans der Vampieren (Music Hall, Antwerpen), Tanz der Vampire (Stage Entertainment Berlijn), Oliver!, Doornroosje, Volmaakt, ’14-’18, de Spektakelmusical, Roodkapje, Hans en Grietje, De prinses en de Toverspiegel en Scrooge. Ze speelde Clodovea en Elza Eénoog in Wickie de Viking, de Musical, groothertogin Isabella van Spanje in de openluchtmusical Rubens en vertolkte regelmatig de rol van Hedda Hopper in Music Hall’s Chaplin, de Musical. Elke sprak de stem in van Elsa in de Vlaamse Disneyfilm Frozen. Met het nummer ‘Laat Het Los’ werd ze door Radio 2 genomineerd als beste zangeres van Vlaanderen.
Ze was soliste bij Musical zingt 90ies, Musical zingt Diva’s van Jamaja Producties, bij Disney in Concert, Magical Music from the Movies in Brussels Expo en in Music Hall’s The Best of Musicals en The Best of Musicals in concert. Op televisie kon je Elke aan het werk zien in Sing that Song en Op zoek naar Maria, waar ze de vijfde plaats behaalde. Verder geeft ze zangles bij VZW Kamer 58 en was ze als vocal coach verantwoordelijk voor tientallen amateurproducties. In 2020 zal Elke te zien zijn in Madagascar de musical van Musichall.
In het najaar van 2019 stond Elke voor het eerst solo op de planken met haar eigen voorstelling “Elke Buyle pakt het vast!”. Elke Buyle is sinds 2012 één van de vier Ladies in Ladies of the Fifties/Sixties/Seventies.

ANNIQUE JANISSEN

Annique Janissen studeerde in 2011 af aan de Fontys dansacademie, afdeling musicaltheater. Hier speelde de Tilburgse in stukken als Godspell, Company en TheDreaming. Op haar 14de begon ze bij de MusicAllFactory jongeren, waar ze succesvol een opleiding van vier jaar afrondde. Als kind verzorgde ze reeds optredens met Frans Bauer en Celine Dion.
Naast zingen en acteren kan Annique ook uitstekend goed dansen en dat deed ze onder andere bij de Night of the Proms concerten in Nederland. Je kon Annique aan het werk zien in tal van dinner shows in Nederland. In Engeland is ze zeer actief als allround entertainer. Hier leerde ze steltlopen, vuurdansen en nog veel meer. Annique is lid van de Nederlandse folkmuziekgroep the Crazy Dutch Regulars en in de kerstperiode kan je haar jaarlijks bewonderen in de A Capella kerstgroep The Christmas Carol Singers.
In 2010-2011 stond Annique in het ensemble van de musical Oliver! van Musical van Vlaanderen / Musichall. Verder is Annique al meerdere jaren als danscoach en choreografe verbonden bij diverse gezelschappen in binnen- en buitenland. Annique Janissen is sinds 2012 één van de vier Ladies in Ladies of the Fifties/Sixties/Seventies.

ELISE TACK

Elise Tack studeert aan het Conservatorium in Gent voor pop zang, momenteel werkt ze haar master opleiding af. In 2013 studeerde ze af aan het Pius x college waar ze woordkunst drama volgde. Daarna volgde ze een voorbereidend jaar aan de kunsthumaniora van Antwerpen, specifiek gericht op pop zang. In 2013 studeerde ze tevens af als hogere graad in klassieke zang, toneel en woord aan de academie van Borgerhout.
Sinds enkele jaren zingt Elise bij het bekende meisjeskoor Scala en stapte ze mee in het avontuur van het bijkomend project Brides Of Lucifer. In de zomer van 2018 tourde ze mee met Chackie Jam doorheen heel Vlaanderen. Ze zingt tevens als backing vocal bij Jasper Publie en LANI. In het Studio 100 musical spektakel 40-45 kan je haar voor de voorstelling solistisch aan het werk zien en nadien als één van de drie Andrew Sisters.
Elise Tack is de benjamin in de groep en is sinds 2019 één van de vier Ladies in Ladies of the Sixties/Seventies.

SWING : BARBARA DE WIT

Barbara De Wit studeerde af aan de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam. Zij begon in de musicals Pippin en Hair bij Stichting Theaterplan. Binnen de Frank Sanders' Akademie speelde ze in Storing, Verspilde tijd en de solovoorstellingen Strooizand in Concert en Vroeger was ik negerin. Barbara maakte na haar opleiding het soloprogramma Betty for President!. Jarenlang stond Barbara in diverse topmusicals in Vlaanderen en Nederland zoals onder andere Mamma Mia!, Tika is jarig, Grease (Pinklady Jan en us Rizzo), Les Miserables (us Eponine), Ja zuster, nee zuster (us mevr. De Kneu), Oliver! (swing en us Widow Corney), Alice in Wonderland en Fiddler on the Roof (Swing onstage). Momenteel werkt zij voor Harlekijn Holland als tour coordinator bij de voorstelling Alfred J Kwak 'Vader' en als actrice in 2 voorstellingen op Landgoed de Paltz - 'Wij zijn zwanger' en 'Kabouter Paltz en de Alvermannen'.

Ladies of the Sixties

ladies@musiclandproductions.com

0032 (0)11/341139