Ladies of the Sixties

Een productie van Musicland Productions VZW

Ladies of the Sixties

MARIA PLESSERS

Maria Plessers genoot een klassieke zangopleiding aan de Stedelijke muziekacademie van Beringen, de Kunsthumaniora van Brussel en het Conservatorium van Gent. Ze kreeg tevens zangles aan het befaamde L'Académie Internationale de Musique van Nice. In 2008 werd ze verkozen tot het nieuwe musicaltalent van Nederland dankzij haar overwinning in de MSNfame wedstrijd. De laatste jaren zong ze in verschillende professionele producties en zong ze op diverse internationale cruises. In Musical Medley vertolkte ze een hoofdrol en met The Christmas Carol Singers treedt ze jaarlijks op bij allerhande kerstevenementen in binnen- en buitenland. Maria vertolkte ‘de aardbeienverkoopster’ in de topmusical Oliver! van Musical van Vlaanderen / Musichall en ze zong in het operakoor van de Zomeropera Manon Lescaut in Alden Biesen, beide geregisseerd door Frank Van Laecke. In de VTM serie Connie & Clyde speelde ze een gastrol. In 2016 vertolkte Maria meerdere rollen in het groots opgezet muziek- en theaterspektakel de Groote Rappèl  in een regie van Luc Stevens. In 2017 vertolkte Maria de hoofdrol 'Madame Minou' in de Limburgse WO I musical 'Meisjes van Plezier' in een regie van Hubert Schoenmaekers. Maria is de oprichtster en staat in voor zowel de artistieke/muzikale leiding als de verkoop van Ladies of the Sixties.


ELKE BUYLE

Elke Buyle studeerde af aan het Conservatorium van Brussel afdeling Musical. Ze trad jarenlang op met het bekende meisjeskoor Scala. Bovendien was ze als soliste meermaals te bewonderen in Maximillecorde. In 2009 behaalde Elke Buyle een mooie vijfde plaats in de VTM musicalzoektocht "Op zoek naar Maria". Elke stond in het ensemble van de musical Oliver! en in de musical Dans der Vampieren was ze understudy Rebecca en maakte ze deel uit van het ensemble. Hierna kreeg ze de kans om deze rol nogmaals te vertolken in de Duitse versie ‘Tans der Vampieren’ in Berlijn. In de Vlaamse versie van de Disney animatiefilm ‘Frozen’ is ze te horen als koningin Elsa en scoorde hiermee de nummer één hit "Laat het los" waarmee ze optrad in de Disney Channel Zomertoer 2014 en genomineerd was als beste zangeres van Vlaanderen bij Radio 2. Elke vertolkte de rol van goede fee in 'Doornroosje' van Musichall en ze was samen met Bert Verbeke te gast bij het Eén-programma Sing that Song. Bij Studio 100 stond ze in het ensemble van de spektakel musical 14-18 en was ze te bewonderen in de musical Wickie de viking. Tijdens kerst 2015 trad ze meermaals op in het Kasteel in Westerlo en bracht ze met Pixie Voice Project een eigen kerstsingle uit. In 2016 kon je Elke bewonderen in 'Volmaakt' en in 2017 in de musical 'Chaplin'. In 2018 vertolkte ze een van de hoofdrollen in het massaspektakel 'Rubens' van Historalia en stond ze in het ensemble van de kerstmusical 'Scrooge'.

ANNIQUE JANISSEN

Annique Janissen studeerde in 2011 af aan de Fontys dansacademie, afdeling musicaltheater. Hier speelde de Tilburgse in stukken als Godspell, Company en TheDreaming. Op haar 14de begon ze bij de MusicAllFactory jongeren, waar ze een opleiding van vier jaar afrondde. Als kind verzorgde ze reeds optredens met Frans Bauer en Celine Dion. Naast zingen en acteren kan Annique ook uitstekend goed dansen en dat deed ze reeds bij de Night of the Proms concerten in Nederland. In Engeland is ze zeer actief als allround entertainer. Hier leerde ze steltlopen, vuurdansen en nog veel meer. Annique is lid van de Nederlandse folkmuziekgroep the Crazy Dutch Regulars en in de kerstperiode kan je haar jaarlijks bewonderen in de A Capella kerstgroep The Christmas Carol Singers. In 2010-2011 stond Annique in het ensemble van de musical Oliver! van Musical van Vlaanderen / Musichall. Momenteel is Annique als danscoach verbonden bij diverse gezelschappen in binnen- en buitenland.

ELISE TACK

Elise Tack studeert aan het Conservatorium in Gent voor pop zang, momenteel werkt ze haar eerste masterjaar af. In 2013 studeerde ze af aan het Pius x college waar ze woordkunst drama volgde. Daarna volgde ze een voorbereidend jaar aan de kunsthumaniora van Antwerpen, specifiek gericht op pop zang. In 2013 studeerde ze tevens af als hogere graad in klassieke zang, toneel en woord aan de academie van Borgerhout. Sinds twee jaar zingt Elise bij het bekende meisjeskoor Scala en stapte ze mee in het avontuur van het bijkomend project Brides Of Lucifer. In de zomer van 2018 tourde ze mee met Chackie Jam doorheen heel Vlaanderen. Ze zingt als backing vocal bij Jasper Publie en LANI. In het Studio 100 musical spektakel 40-45 kan je haar voor de voorstelling solistisch aan het werk zien en nadien als één van de Andrew Sisters.

Liesbeth Roose studeerde aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Tielt en studeerde vervolgens af aan het Koninklijke Conservatorium Brussel, afdeling Musical. Liesbeth vertolkte in de schoolvoorstellingen: Charlotte Malcolm in ‘A Little Night Music’, Serena in ‘Legally Blonde’ en Zuster Lorenza in ‘Romeo & Julia’. In 2013 volgde zij stage bij Musical van Vlaanderen / Musichall in de musical ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ onder regie van Stany Crets. Daar speelde ze in het ensemble en was ze understudy ‘Lieve moeder’. Nadat Liesbeth zangles gaf in Promusica te Tielt is ze nu als drama- en zangdocente verbonden bij Kamer 58 te Gent en in verschillende muziekacademies. Bij Theater Uitgezonderd speelde Liesbeth in de schoolvoorstelling 'De Reuzenperzik' en onder de naam Pixie Voice Project bracht ze samen met 6 bevriende musicalcollega's een kerstsingle uit in 2015. In de zomer van 2016 en 2017 trad Liesbeth Roose op in 'Caals dirigeert', een revue show van Luc Caals in Blankenberge. Eind 2016 kon je Liesbeth bewonderen in het totaalspektakel Beauty & the Beast in Flanders Expo Gent. In 2018-2019 zal ze te zien zijn in het totaalspektakel 40-45 van Studio 100.

SWING : LIESBETH ROOSE

Barbara De Wit studeerde af aan de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam. Zij begon in de musicals Pippin en Hair bij Stichting Theaterplan. Binnen de Frank Sanders' Akademie speelde ze in Storing, Verspilde tijd en de solovoorstellingen Strooizand in Concert en Vroeger was ik negerin. Barbara maakte na haar opleiding het soloprogramma Betty for President!. Jarenlang stond Barbara in diverse topmusicals in Vlaanderen en Nederland zoals onder andere Mamma Mia!, Tika is jarig, Grease (Pinklady Jan en us Rizzo), Les Miserables (us Eponine), Ja zuster, nee zuster (us mevr. De Kneu), Oliver! (swing en us Widow Corney), Alice in Wonderland en Fiddler on the Roof (Swing onstage). Momenteel werkt zij voor Harlekijn Holland als tour coordinator bij de voorstelling Alfred J Kwak 'Vader' en als actrice in 2 voorstellingen op Landgoed de Paltz - 'Wij zijn zwanger' en 'Kabouter Paltz en de Alvermannen'.

SWING : BARBARA DE WIT

Ladies of the Sixties

ladies@musiclandproductions.com

0032 (0)11/341139